HUNDRASTNING

OM MIG
Jag som driver företaget Hstd Håll Vovve Igång heter Ewa Larsson och startade upp den 1/8 2012. Hur idén för hundrastning dök upp var att jag kände för att göra något annat än det jobb jag hade, och eftersom jag har ett brinnande intresse för hundar, och alltid levt med hundar så blev det hundrastning. Är ägare till en 13 årig Svart Kelpie hane som jag har tävlat i lydnad och som blev Svensk Lydnadschampion 2014, idag tränar vi lite Lydnad, Nosework, Uppletande och Viltspår och en 9 år gammal Schapendeos hane som jag  tävlar i lydnad klass 2 med , och ställer även ut honom, 2017 blev han Svensk utställnings champion. Han är avelsbedömd och han är pappa till 5 kullar i Sverige och 2 kullar i Finland och 1 maj 2020 utökade vi  flocken med en son till honom som föddes den 3 mars 2020. 
Varför det blev hundrastning:
Hundpensionat eller hunddagis kunde jag inte börja med eftersom vi bor i vanlig villa mitt inne i Oskarströms centrum. Jag visste att DogWalking är mycket populärt i Amerika bla så jag sökte på det i Sverige och då kom jag i kontakt med Rasta Hunden Sverige AB  och då blev jag ”Frälst”. Företagsidén var klar och jag satte igång.

HUR HUNDRASTNING GÅR TILL
Mitt företag Håll Vovve Igång är ”Kopplat” till Rasta Hunden som är Sveriges största hundrastningsföretag, där jag ingår som Franchisetagare. Håll Vovve Igång har Oskarström, Sennan, Åled och östra sidan av Halmstad som distrikt. Jag har F-skatt, Ansvarsförsäkring, nyckelkvittens och du kan få en sms-bekräftelse efter utförd rastning om du/ni vill. Jag mejlar eller ringer upp er om jag har något speciellt att rapportera, om ni inte hör något så är allt ok med er hund/hundar.

Hund och hundägaren bemöts på ett professionellt och ödmjukt sätt.
Jag håller god kvalitet på min verksamhet.
Varje hund får all uppmärksamhet.
Jag använder mjuka metoder och positiv förstärkning.
Alla hundar rastas i koppel.

HUNDAR I GRUPP
Endast om överenskommelse med hundägare skett och då aldrig mer än 3 hundar. Alla individer är olika, så även i hundvärlden vissa går helst ensamma, andra är mer sociala och går gärna i grupp. Förutsatt att tycke uppstår och hundarna kommer överens är detta inget problem för mig. 

OM OLYCKAN SKULLE VARA FRAMME

Som hundrastare ser jag givetvis till att göra allt för att våra promenader skall vara roliga och trivsamma upplevelser. Hundarna är alltid kopplade jag låter inte någon hund hälsa på utomstående hundar. Jag stannar inte och pratar med folk och jag svarar inte i mobiltelefonen under rastningarna, men telefonsvararen är på så lämna ett meddelande så ringer jag upp.

Skulle en hund mot förmodan råka ut för eller orsaka en olycka under mina promenader, så kontaktar jag givetvis ägaren och informerar om vad som hänt. Om jag inte kommer i kontakt med ägaren och
hunden behöver akutvård, kommer jag att åka till närmaste veterinär/djursjukhus för vård. Alla kostnader för veterinärbesöket debiteras hundägaren.

Jag ser med glädje fram mot att få ta hand om just din hund.

Vardagslydnad
Jag hjälper också till med tips o ideér i vardagen
Jag håller även en kurs i Oskarströms brukshundsklubb's regi som heter: Jag och min hund.

Skogspromenader
Boka en skogspromenad i långlina (ej lunchtider) Hunden ska vara inskriven i företaget och kunna åka bil i bur och ha sele på sig!
Du kan även få hjälp med andra djur tex: katt, höns mm.

allmän info 2022
10 års jubileum

Anslutet till Rasta Hunden som är medlem i Pet Sitters International. Företaget har F-skattsedel och ansvarsförsäkring.
Nyheter 2022 – bra att veta om

 • 10 år ska naturligtvis firas, mer info kommer.
 • Jag rastar alla dagar, månadsabonnemang endast vardagar mån-fred.
 • Du kan boka rastningar: Morgon, Lunch, Eftermiddag, Kväll+ Helger.
 • Avtalen skrivs efter kundens önskemål.
 • Stängt under året: 6/1, 27/5  (klämdag) + Röda helgdagar
 • Semesterstängt: V 28,29,30,31               
 • Tiderna för promenaderna är ungerfärliga tider och kan komma att förskjutas något beroende på trafik, lediga hundar m m
 • Lägg gärna fram en handduk när det är dåligt väder så torkar jag av er hund efter promenaden
 • Jag kollar så att vatten finns till hunden efter promenaden
 • Ni står för bajspåsar
 • Avbokar du din tid och hund från reservlistan sätts in istället, justerar jag återbetalningen på nästkommande faktura i övrigt ang ledighet står att läsa i avtalet för månadsabonnemang.

Jag mailar/ringer om jag har något att rapportera efter promenaden (t.ex. att hunden haft diarré, om det skulle inträffat någon incident eller liknande). Hör ni inget så är allt ok. Vill ni ha sms efter varje rastning så får ni det. Det är bra om ni också hör av er på något sätt om det är så att er hund inte är riktigt pigg eller har fått någon skada eller dyl. så kan jag anpassa promenaden efter det. Vid misstanke om Kennelhosta meddela mig, då jag ev (beroende på hur allvarlig hostan är) ändå rastar hunden men måste ha skyddskläder på mig! Får din hund skabb, loppor, löss eller annat så meddela mig detta. Ni som har tikar, meddela mig gärna när tiken löper så jag kan ändra på rundan eller ha överdragskläder på mig! Ni som har Månadsabonnemang har förtur om ni vill ha extra rastningar.
Med reservation för ev. ändringar

Ewa's egna hundar